Beschrijving
Productinformatie
Drinkadvies
Geniet van deze bijzondere wijn in combinatie met een verse appeltaart of een dessert met tropisch fruit.
Vinificatie
Botrytis druiven zijn moeilijk te persen en er zijn verschillende persingen nodig om alle stroperige nectar vrij te krijgen. Sappen van goede kwaliteit zijn moeilijk te fermenteren, daarom wordt een speciale giststam gebruikt om de suikerspiegel in evenwicht te brengen. Hierdoor kan de wijn zijn natuurlijke balans vinden.
Herkomst
De druiven komen van wijngaarden in Wrattonbully. De dauw in de ochtend, zachte mist en de warme zon zorgen voor het perfecte klimaat voor Botrytis. Botrytis, ook wel bekend als edele rotting, is een proces waarin schimmel de schil van druiven aantast. Bij edele rotting wordt de schil van de druif poreus, daardoor verdampt er vocht uit de druif. Hierdoor nemen het suikergehalte, de smaakstoffen en aroma’s in het druivensap toe. Het uiteindelijke resultaat is een wijn met een hoog gehalte aan smaakstoffen en een behoorlijke zoetheid. Logischerwijs is een wijn gemaakt van druiven die zijn aangetast door edele rotting kostbaar.