Beschrijving
ProductinformatieDe neus wordt gedomineerd door aroma’s van wit steenfruit met lichte tropische tonen op een geroosterde achtergrond van het rijpen. In de mond is hij zijdeachtig, volumineus, aanhoudend en licht ziltig door rijping in amforen.DrinkadviesEen heerlijk wijn voor bij oesters, schelpdieren, witvis en je serveert hem het beste op een temperatuur van 12 graden.VinificatieDe druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt. 90% rijping gedurende 6 maanden in Frans eikenhouten vaten. 10% van de wijn rijpt 6 maanden op amforen.HerkomstDe druiven groeien op een kalksteenbodem welke ideaal zijn voor Xarello, door de biologische werkwijze is er genoeg water voor de wijnstokken.BijzonderhedenVernoemt naar het perceel van Chardonnay en Xarelo de la finca wijngaarden waar Romeinse overblijfselen van de Via Augusta en een welvarende villa ten tijde van het rijk zijn gevonden. Can Bas is Biologisch gecertificeerd.