Beschrijving
ProductinformatieGulle wijn met een dieprode kleur, rijp rood fruit en fijne vanilletonen in de geur. De smaak is rond en fruitig met zachte tannines, uitstekend in balans en met een lange en frisse afdronk met lichte toets van specerijen.DrinkadviesSmaakt uitstekend bij grillades van wit- en rood vlees, delicate wildgerechten, Hollandse- en zachte Franse kaassoorten.Wijnhuis omschrijvingHet gerenommeerde wijnhuis Langlois werd in 1885 opgericht en is in handen van Société Jacques Bollinger. Men produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.VinificatieTerra Vitis’ gecertificeerde wijngaard kent vier unieke ‘plots’: Le Clos Chapin; Varrains (3.5ha), La Mort aux oiseaux ; Varrains (0.2ha), Les Poyeux ; Varrains (0.8ha) en Le Clos Breton; Chacé (0.5ha). De stokken zijn gemiddeld 35 jaar oud. Het lage rendement van 45hl/ha geeft een karaktervolle wijn met een goede concentratie en dito smaak. De oogst is handmatig, waarna een tweede selectie in de kelder plaatsvindt. Koude macération gedurende 3-4 dagen, daarna de vergisting in kleine tanks. Verdere rijping op Frans hout (30% nieuw) gedurende 8 tot 12 maanden. Getoast, rijp donker fruit, goede tannines en licht vanille.BijzonderhedenDe naam Clos Saint Florent verwijst naar de naam van de top wijngaard van 15 hectare aan één stuk, gelegen achter en bij het Château en boven de kelders van Langlois. ‘Clos’ betekent ‘ommuurde wijngaard’. Door de naam van deze befaamde wijngaard nu extra te benadrukken wordt het terroir en bijzondere ligging geëerd.